1
Posted 8 March, 2013 by Roel van der Krabben in Tutorials
 
 

FL Studio Basis Tutorial 1

FL Studio Basis Tutorials
FL Studio Basis Tutorials
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Vaak krijgen wij vragen over de basis van FL studio. Hoe maak ik een beat? Hoe importeer ik een instrument? Hoe gebruik ik effecten et cetera. Daarom hebben wij besloten om een reeks Basis Tutorials FL Studio te maken.

Tutorial 1: Step Sequencer

De eerste 2 tutorials zullen gaan over de zogenoemde step sequencer. Dit is een van de belangrijkste elementen in FL Studio. De step sequencer ziet er uit als een soort van drummachine, en dat is het eigenlijk ook. De 16 knoppen staan gelijk aan 1 maat met 4 tellen. Door samples te ‘sequencen’ kun je een beat samenstellen.

Patterns

FL Studio werkt op een pattern basis. Je maakt telkens korte stukjes muziek ofwel Loops, die je achteraf combineert tot een compleet nummer. In deze eerste tutorial maken we in 2 van deze patterns een beat, die we combineren in de playlist tot een kort nummer.

 

 FL Studio Basis Tutorial 1, 5.0 out of 5 based on 2 ratings


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!