0
Posted 4 January, 2013 by Roel van der Krabben in Downloads
 
 

Span Voxengo Spectrum Meter

span
span
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Voxengo, bekend van hun kwalitatieve VST plugins heeft ook een groot aantal gratis plugins. Zonder twijfel is Voxengo Span de beste die hier tussen zit, en een Must Have voor elke serieuze producer!

Download Voxengo Span

Wat is Voxengo Span?

Voxengo Span is een Realtime Audio Spectrum Meter. Simpel gezegd: Hij laat zien welke frequenties er, op welk volume in je mix aanwezig zijn. Een soort van visuele ondersteuning om te kijken of je mix in balans is, of dat je je arrangement of mix aanmoet passen.

Dat is natuurlijk niet heel speciaal. Deze tools kennen we al langer. Maar wat deze Gratis Plugin kan is meer dan dat: Hij kan dit op Stereo, 5.1 of Mono niveau. Wat ik zelf ook een handige functie vind is de Mono functie. Je mix wordt weergeven als een mono signaal, en hij komt ook mono door je monitoren. Zo check je of je mix ook klinkt op een telefoon bijvoorbeeld. Daarnaast is er ook een stereo correlatie meter. Oftewel, hoeveel verschil zit er in je linker en rechter kanaal.

Met Control+Klik kun je SPAN ook als een filter gebruiken om zo dominante frequenties in je mix te vinden, en deze er uit te filteren. Hieronder een filmpje over deze funcite!

Check Voxengo Span zelf, en zie hoe deze gratis plugin jou het mixen gemakkelijker kan maken!

 

 

 Span Voxengo Spectrum Meter , 5.0 out of 5 based on 1 rating


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!