1
Posted 6 March, 2012 by Roel van der Krabben in Software
 
 

Steinberg Cubase 6.5

Steinberg-Cubase-65-Cubase-Artist-65
Steinberg-Cubase-65-Cubase-Artist-65
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Cubase 6.5

Steinberg Update Cubase naar Cubase 6.5
De update is van Cubase 6 naar Cubase 6.5, maar er zijn eigenlijk genoeg verschillen om het Cubase 7 te noemen. Een Major upgrade dus! Wat is er zoal vernieuwd? Eigenlijk is er in alles wat een DAW te bieden heeft wel iets vernieuwd. Namelijk:

  • Nieuwe Synths
  • Nieuwe Effecten
  • Nieuwe Tools
  • Nieuwe FormatenCubase 6.5: Nieuwe Synths
In Cubase 6.5 worden 2 nieuwe VSTi synthesizers geïntroduceerd. De Retrologue, een retro synthesizer voor scherpe leads en bassen. Daarnaast is er een nieuwe modernere synthesizer. De Padshop. Een granulaire synthesizer ideal voor, zoals de naam al zegt Pads.

Cubase 6.5: Nieuwe effecten – DJ EQ en Morphfilter

Cubase 6.5 DJ eqSteinberg Morphfilter

Naast mooie nieuwe VSTi synthesizers zijn er ook nieuwe effecten in Cubase 6.5.  Zo is er een DJ eq effect. Dit is een 3 bands equalizer met kill functies om de effecten die DJ’s veel gebruiken bij het live mixen na te bootsen in je producties. Daarnaast is er de Morphfilter. De Morphfilter beschikt over de filters van Halion 4. Je kunt verschillende low en highpass filters, maar ook resonant en andere filters met elkaar mengen. Door 2 filters te selecteren kun je deze gemakkelijk en visueel mengen op een X/Y-pad. Dit geeft mooie filtering over je productie. Deze plugin is eigenlijk vergelijkbaar met Tone2 Filterbank3.

Cubase 6.5: Nieuwe Tools
In Cubase 6.5 zijn er een aantal nieuwe tools beschikbaar om nog sneller en efficiënter te werken. Zo is de Comping tool verbeterd en de audiowarping tool komt beter tot zijn recht. Check het filmpje over de verbeterde tools in Cubase 6.5:

Cubase 6.5: Nieuwe formaten
Een kleine maar toch leuke update zijn de formaten waarna je kan exporteren vanuit Cubase. Zo is het mogelijk om naar .flac formaat. FLAC staat voor Free L0sless Audio Codec. Oftewel, geen kwaliteits verlies, maar wel compressie! Zo kun je tot wel 60% schijfruimte besparen op je mixen, maar toch de audiokwaliteit bewaren die je wil hebben!

Daarnaast is het mogelijk om je eindmix meteen naar soundcloud te exporten en zo aan je fans te laten horen. Leuke gimmick :)

 

Cubase 6.5: Conlcusie
Er zijn erg veel toevoegingen aan Cubase 6.5. Wat mij betreft de moeite waard om te updaten! Naast de synths is de Workflow aanzienlijk verbeterd. Vooral voor de recording producers met de efficiëntere comping functie.

Cubase 6.5 heb je in 2 versies. De volledige versie en de Artist versie. De artist versie is iets minder compleet, maar bevat wel de nieuwe synthesizers!

Check Steinberg Cubase 6.5
Check Steinberg Cubase 6.5 Artist 

 

 


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!