1
Posted 2 January, 2012 by Roel van der Krabben in Software
 
 

Presonus Studio One 2

Presonus Studio One 2
Presonus Studio One 2
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Presonus Studio One 2
Presonus komt met een nieuwe versie van hun DAW Studio One. Er zijn flink wat nieuwe toevoegingen aan Presonus eerste DAW. Presonus heeft met dit tweede stukje meestwerk een goed product in handen en kan ondanks de wat mindere naamsbekendheid zeker de concurrentie aan!

Melodyne integratie
De meest opvallende nieuwe functie is de geïntegreerde versie van Celemony’s Melodyne. Dit is wat mij betreft de beste pitch correctie software die er op dit moment verkrijgbaar is. Andere Daw’s hebben ook een geïntegreerde  pitch correctie van eigenhuis, lees FL Studio’s Newtone, Of V-Vocal in Sonar. Toch blijft de kwaliteit van Melodyne het beste. Een uitermate goede keuze van Presonus om hier mee samen te werken!

Workflow
Vrijwel alle andere updates en toevoegingen zijn  gericht om de workflow beter te maken. Deze updates zijn niet echt spannend, aangezien in veel andere DAW’s deze ook zitten. Denk hierbij aan Transient detection om audio te quantizen, maar ook de mogelijkheid om folders te maken in je project. Wat wel fijn is, is dat je deze folders ook een aparte bus toe kan wijzen. ook het selecteren van juiste gedeeltes uit opnames is gemakkelijker gemaakt.


Masteren
Het meest unieke van Studio One was en is ook in Studio One 2 het master gedeelte. Dit is de enige DAW die een apart stuk heeft om na de productie je song te masteren. Dit gaat vrij ver met een hele rits aan analysers compressors, limiters, EQs, stereo enhancers en ga zo maar door. Nieuw in Presonus Studio One 2 is de export functie naar DDP, en vele nieuwe plugins en analyzers. Alleen om deze reden vind ik het waard om Presonus Studio One eens te proberen! De master sectie is echter alleen beschikbaar in de Professional versie!

Prijs
De professional versie waar een licentie voor Melodyne bij zit kost €379, wat een goede prijs is! De uitgeklede Artist versie is beschikbaar voor €99,-

 

 

 


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!