0
Posted 14 November, 2012 by Roel van der Krabben in Featured
 
 

Steinberg Cubase 7


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)

Steinberg komt 5 december uit met de nieuwste versie van Cubase: Cubase 7. Wat is er nieuw in deze versie van een van de meest gebruikte DAW’s ter wereld?

Cubase 7 Mixer

De grootste verandering in Cubase 7 is toch wel de Mixer. Niet alleen het uiterlijk maar ook het geluid is verbeterd. Een grote verandering zijn de Channel strips die veel doen denken aan de SSL channelstrips die ook in Reason hun opmars hebben gemaakt. Qua workflow zie je juist veel dingen uit Pro Tools en Logic. Denk hierbij aan Drag en Drop, het linken van channels en de verbeterde metering.

Lees alles over de Cubase 7 Mixer!

 

Cubase 7: Meer muziek!

Cubase 7More Music is de slogan van Cubase 7. Het eerste wat opvalt is de nieuwe functie Global Chord Track. Het maakt het gemakkelijk om met akkoorden te werken, en kan zelfs akkoorden suggereren. Je stelt de akkoorden van je compositie in, en je ingespeelde MIDI noten zullen (desgewenst) zich aan de progressie aanpassen.

Het gaat zelfs verder dan dit. Met VariAudio 2.0 kon je al eerder harmonieën maken. Met Global Chord Track is dit nog maar een kwestie van een muisklik. De gewenste akkoorden worden meteen omgezet in bijvoorbeeld een prachtig klinkende Vocal Harmonie!

Daarnaast is het een prima tool die je creativiteit ten goede zal komen. Hij legt je akkoorden voor waar je zelf in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. Probeer het zelf!

Cubase 7: Wat nog meer?

Natuurlijk zit er nog veel meer nieuws in Cubase 7:

  • Bergen nieuwe samples en presets, geluiden en instellingen.
  • Een zoekfunctie die je in bijna elke mogelijkheid kan gebruiken.
  • Betere mixdown
  • een Loudness monitor
  • Voxengo CurveEQ geïntegreerd in de mixer
  • Betere sampling (Pure Tuning)
  • ASIO Guard (voorkomt ASIO haperingen)
  • Nog veel meer…

Dit is echter nog een functie die nog uitgelicht moet worden:

VST Connect SE

werk met muzikanten over de hele wereld met deze plugin. Neem een vocal track op vanaf de andere kant van de wereld, of van een paar deuren verder op. Zolang er een goede internet connectie is kan het met deze plugin. Chat live met je muzikant of zanger(es). Jij stelt zijn geluid in, dus de muzikant kan bezig zijn met muziek maken!

Ook als de ander niet met Cubase werkt kun je dit toch laten werken met een VST plugin. Natuurlijk gaan we dit binnenkort testen!Steinberg Cubase 7, 4.6 out of 5 based on 5 ratings


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!