0
Posted 5 December, 2012 by Roel van der Krabben in Overig
 
 

Klaargestoomd voor DanceFair 2013

Dancefair Laidback Luke
Dancefair Laidback Luke

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Na het succesvolle Amsterdam Dance Event zijn de ogen nu gericht op Dancefair. De 2e editie van dit evenement zal plaats vinden op 16 en 17 februari in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Er is een beurszaal van 2000m2 met de laatste producer en dj gear klaar om getest te worden door jou! En wil jij graag feedback op jouw demo? Dat kan in de Demo Feedback Area.

Het moet gezegd worden, de vooruitzichten zijn goed voor de frisse organisatie die claimt iedere artiest, dj, producer en event organizer te inspireren en te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Interview met Norman Soares

DanceFair Vato Gonzalez

Dancefair kreeg tijdens haar eerste editie uit het niets 4500 dj’s en producers op de been uit alle hoeken van de Benelux. Zij kregen workshops en lezingen van meer dan  50 top artiesten. En dat alles naar eigen zeggen vooral via social media.

“Wij hebben het eerste jaar bewust gekozen voor een redelijk ondergrondse aanpak, omdat we een goede solide basis willen qua bezoekersprofielen, namelijk dj’s en producers die echt willen leren. Natuurlijk is ook de dj en producer die net begonnen is en nog niet het hoogst haalbare als doel heeft gesteld hartstikke welkom. Dancefair is voor iedereen, laat dat duidelijk zijn”, benadrukt organisator Norman Soares.

“Maar Dancefair heeft met name een zwak voor de dj, producer, artiest en event organizer die dag en nacht van succes droomt en die alles over heeft voor een carriere in de dance industrie of die vindt dat hij of zij  nooit is uitgeleerd. Voor diegene heeft Dancefair het meeste te bieden.”

De lijst van artiesten die tijdens de eerste editie hebben ‘les gegeven’ was indrukwekkend. Hoe heeft Dancefair dit voor elkaar gebokst?

Dancefair Secret Cinema & Egbert“Ten eerste zijn we natuurlijk echt heel dankbaar dat zoveel artiesten uit echt ieder genre, van de harde stylen tot techno zo gedreven hun toezegging hebben verleend, maar aan de andere kant verraste het mij niet. Ik ken de meeste persoonlijk, maar weet ook dat velen het onwijs leuk vinden om dingen te vertellen over het vak aan gelijkgestemden.

We zijn dit jaar dan ook erg blij met de voorsprong die we hebben gekregen door het succes. De artiesten die tijdens de eerste editie lesgaven en beschikbaar waren voor Q&A’s, waren allemaal onder de indruk van het event. Dat maakt het regelen van de artiesten voor Dancefair 2013 weer een stuk makkelijker.

Laidback Luke had bijvoorbeeld een gig in Zurich de nacht voor zijn overvolle Q&A.Hij wist natuurlijk bij god niet wat hem te wachten stond!” Lachte  Soares. “Maar doordat hij het concept op papier erg goed vond klinken en waarschijnlijk ook uit een stuk vertrouwen naar mij toe, kwam hij ondanks zijn vermoeidheid toch. Ik vergeet nooit meer hoe zijn gezicht stond toen hij de seminar area binnen kwam lopen en 500 man zag zitten. Hij was duidelijk ‘impressed’ door de opkomst en hoe het eruit zag.”

Ook Jeroen Verheij van Secret Cinema was present waar hij samen met Egbert een seminar gaf over het gebruik van FL Studio in de studio en tijdens zijn livesets. Was hij ook onder de indruk?

“Jeroen vertelde in een interview met Lucien Foort dat hij ‘met stomheid’ geslagen was over de opzet. Als artiesten van dat kaliber zoiets zeggen, die de hele wereld minimaal 40 keer op en neer hebben afgereisd, mag je toch best wel een beetje trots zijn.” knipoogt Soares.

Dancefair is op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari 2013 van 10:00 tot 19:00 geopend. Er is een gelimiteerd aantal van 3000 seminar kaarten beschikbaar per dag. De organisatie zegt te zullen uitverkopen, dus haal je kaartje tijdig. Een dagkaart kost 30€ en een Weekender wat je toegang geeft tot beide dagen kost 50€.

De namen van de artiesten, engineers en musici, evenals andere industrie specialisten en platenlabels die aanwezig zijn in de Demo Feedback Lounge wordt op 20 december bekendgemaakt op http://www.dancefair.nl

Toegangskaarten bestel je hier: http://www.dancefair.nl/tickets

 

Klaargestoomd voor DanceFair 2013, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!