0
Posted 6 April, 2012 by Roel van der Krabben in Feature Friday
 
 

Featured Friday: SoundCreators

Soundcreators
Soundcreators
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)

In Featured Friday krijgen we elke week inzicht in hoe andere producers bezig zijn met hun passie. Deze keer is het de beurt aan SoundCreators. Een duo dat onder contract staat bij Dutch Master Works omdat ze hun eigen stijl binnen de Hardstyle hebben.

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden voor Featured Friday? Neem dan contact met ons op!

SoundcreatorsSoundcreators


Even voorstellen
Wij zijn Dominique Boot en Niels Huijbregts aka Soundcreators, 24 en 22 jaar oud en komen uit Prinsenbeek en Dorst We zijn individueel al meer dan 10 jaar bezig met muziek, maar sinds 2010 is het een uit de hand gelopen hobby geworden omdat we in maart van dat jaar een contract kregen bij Dutch Master Works. 4 tracks zijn inmiddels gereleased: ”you took my love” en ”time to be” waren de eerste 2, gevolgd door ”Goodnight” en ”Way of life”.

 

Stijl van muziek
Hoe kunnen we jullie muziek het beste omschrijven?

Wij maken Hardstyle, maar of we het ergens mee kunnen vergelijken weten we niet. Josh en Wesz hebben bij vorige tracks een herkenbaar ding. Dat is dat de Kick 1 tel later erin klapt. Wij hebben dat zelf ook een aantal keer geprobeert. Dat hoor je in de boven genoemde tracks ook een aantal keer terug.

Welke artiesten inspireren jullie?

Voorbeeleden voor mij(Do) zijn: Zany, The Prophet, Showtek, Technoboy en natuurlijk Dana. De helden van Niels zijn: Alphaverb, Noicecontrollers, Brennan Heart. Samen delen we ook één held, namelijk Deepack.

Hardware
Waarmee produceren jullie? 

  • Laptop(Windows Based)
  • Cubase en FL Studio. FL studio het meeste, Cubase is voor de kicks en het Pitchen daarvan.
  • Midi Keyboard: een M-Audio AXIOM Pro 49.

verder hebben we nog niet veel omdat de nieuwe studio bijna klaar is en we daarna pas geld gaan investeren in de Hardware. We hebben dit op ons lijstje staan: KRK VXT 6 met een 12” Subwoofer, een Motu Geluidskaart, en natuurlijk de befaamde Virus TI.

Software
Welke software gebruiken jullie?

de Vst’s die we gebruiken zijn de Z3ta, Pro53, Synapse Dune, en onze favoriet Sylenth 1, en ReFX Nexus. Wat we Hopen te bereiken over 2 jaar? het antwoord op deze vraag is lastig want we zijn pas net begonnen maar we hopen deze stijgende lijn aan te kunnen houden we gaan zeker ons best ervoor doen. We mogen dit jaar onszelf vertegenwoordigen op de Purple Stage op Defqon1, en zijn nu voor verschillende evenementen geboekt en er blijven boekingen bijkomen. Reden genoeg om ons in de gaten te houden, want we hebben genoeg nieuw materiaal klaar staan.

Volg Soundcreators!
Check hieronder de muziek van Soundcreators. Je kunt ze ook volgen op:
@soundcreators
Soundcreators Facebook
Featured Friday: SoundCreators, 4.6 out of 5 based on 7 ratings


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!