0
Posted 28 February, 2013 by Roel van der Krabben in DJ
 
 

Native Instruments Traktor DJ voor iPad


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

DJ Software voor de iPad is er al wat langer. Gratis DJ software zoals de Red Bull BPM DJ app, maar ook betaalde versies. Nu komt Native Instruments met een iPad versie van de meest gebruikte DJ software ter wereld: Traktor.

Native Instruments Traktor DJ

Na Steinberg, die met een professionele versie van Cubase voor de iPad kwam, komt er nu ook een professionele DJ app voor de iPad. Wat maakt Traktor DJ voor de iPad nou zo bijzonder ten opzichte van al die andere DJ Apps? Het Traktor DJ legt letterlijk de Beats in je handen. Het maakt gebruik van de kracht van een iPad: het touchscreen. Doormiddel van handelingen en bewegingen die je al gewend bent bij het gebruik van een iPad kun jij je mix manipuleren. Zo zijn er dingen mogelijk die met een laptop en een controller een stuk lastiger zouden zijn.

Hands On
Doordat alle waveforms door aanraking gemanipuleerd kunnen worden werkt Traktor DJ erg intuïtief. Het freezen, slicen en loopen van beats gebeurt via aanraking van de waveform. Ook effecten worden met het Touchscreen bediend. XY pads voor filters en delays bijvoorbeeld maken het makkelijk om effecten toe te passen.

Hardware

Zoals we van Native Instruments gewend zijn, werkt ook dit product weer naadloos samen met andere Hardware van Native Instruments. Zo kun je de Geluidskaarten (Traktor Audio) aansluiten op je iPad, om zo de voorafluistering van je mix te verkrijgen. Dit kan trouwens ook simpelweg met een koptelefoon splitter. Met de Traktor Audio geluidskaarten kun je je iPad met Traktor DJ ook feilloos intregreren in je DJ setup.

Prijs

Native Instruments Traktor DJ voor iPad kost €17,99. Deze prijs is hij meer dan waard. Het is echt een professionele app, meer dan welke andere DJ app dan ook. Het feit dat je hem kan intregreren in je DJ setup, maakt het meer dan een leuk hebbedingetje. Het wordt een extra onderdeel van je DJ setup.

Performance

Essential Mixing

[END:tabs]Native Instruments Traktor DJ voor iPad, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Roel van der Krabben

 
Roel van der Krabben is oprichter van Studio Nieuws en fanatiek hobby producer. Naast Produceren is hij tevens trompettist, toetsenist en gitarist. Muziek is zijn passie, maar electronische muziek is zijn liefde!